Digitale tjenester

På biblioteket får du tilgang til flere databaser og ressurser du kan søke i. Her finner du avisartikler, tidsskriftartikler og ordbøker.

Digitale ressurser som er tilgjengelig i biblioteket:

Atekst
Norske aviser i fulltekst. Brukermanual for Atekst

Idunn
En tidsskriftsdatabase med artikler i fulltekst fra over 50 fagtidsskrift

PressReader
En avis- og magasinportal med over 5000 titler på mer enn 60 språk som er tilgjengelig i 7 dager etter at du har forlatt biblioteket

Digitale ressurser som er tilgjengelige overalt:

E-lån Troms
Lån e-bøker direkte på din pc, nettbrett, lesebrett eller telefon. Se også Lån e-bøker under fanen Alt om lån.

Helsebiblioteket
Finn informasjon om helse, sykdommer, behandling

Webdeweysearch
WebDeweySearch er en systematisk inngang til Biblioteksøk. Man kan enten søke på et ord og se hvilke emnehierarkier ordet tilhører, eller bare bla i de forskjellige hierarkiene. Trefflisten lenker til postene i Biblioteksøk som har dette emnenummeret.

Filmbib
En filmstrømmetjeneste. Se kortfilmer og dokumentarfilmer med ditt nasjonale lånekort.

Bokhylla
Nasjonalbiblioteket har digitalisert alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000. Bøkene er tilgjengelig for brukere med norske IP-adresser. Noen av bøkene kan lastes ned, men de aller fleste må leses på nett.

OER Global search
Her kan man søke etter åpne, kvalitetssikrede digitale læringsressurser. Tjenesten henter innhold fra 15 – 20 av de meste brukte nettjenestene som er gratis og tilbyr innhold med fri lisens. Blant annet NDLA, MIT OpenCourseWare, Khan Academy og CK-12.org. Oversikt over kildene som er inkludert i søket. Se hva digi.no skriver om prosjektet.

Translate »