Gå til innhold
Tid

01.06.2023 kl. 00:00

31.08.2023 kl. 00:00

Sted

Hvor som helst

Sommerles er en digital lesekampanje som varer fra 1. juni til og med 31. august.

Du må lage deg en bruker for å være med på sommerles.no . Her ser du hvordan du gjør det. Når du har opprettet bruker kan du begynne å registrere alt du leser. Det er gratis å delta.

Se film om Sommerles

Sommerles er for alle, og du konkurrerer først og fremst med deg selv! For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etter hvert opp i level. I Sommerles kan du lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre – all lesing teller og gir deg poeng. Og selvsagt har vi premier! Du får beskjed når du kan hente nye, kule premier på Nordreisa bibliotek. Du får også digitale troféer til profilen din på nettsiden, klarer du å samle alle de digitale troféene?

Sommerles er først og fremst nettbasert, det vil si at du registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver, prøver det nye spillet og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fantasyfortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et lesepass som du kan få på biblioteket.

Trenger du lesetips?
Kom innom biblioteket og få hjelp til å velge bøker!

Til foreldre/foresatte
Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! I tillegg får barna som leser jevnlig i løpet av sommeren opprettholdt leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles.

Mer informasjon om Sommerles finner dere her.