Gå til innhold

Arkiv

sommerles nbl

Sommerles 2022

Sommerles i Gratangen 2022!

Fra 1. juni kan alle 1. – 7. klassinger i Gratangen kommune være med på Norges kuleste lesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august – sammen med barn fra hele Norge. De som skal begynne i 1. klasse og de som har gått ut 7. klasse er selvfølgelig hjertelig velkomne til å bli med.

Loga munnje! – Les for meg!

Sametinget har utviklet dette samiske Les for meg-prosjektet i tett samarbeid med Foreningen !les og Bokstart-programmet. Prosjektet bygger på samarbeid mellom helsestasjon og bibliotek i kommunen.

Ukrainske bøker

Har du ukrainske bøker hjemme? Det flerspråklige bibliotek ber om donasjoner av ukrainsk litteratur, slik at flere norske bibliotek kan få tilgang på ukrainske bøker. Har du noen bøker du vil donere, kan du levere dem hos oss på biblioteket, så sender vi dem videre til Det flerspråklige bibliotek.

sven hörnell, Narvik, krig, foto, utstilling, frigjøring, bibliotek

Sven Hörnell: Frigjøringens fotograf

I mai 1945 fulgte Hörnell de norske polititroppene til Narvik og videre til Tromsø. Underveis fotograferte han soldater, lokalbefolkning og krigsfangeleirer. Denne fotoutstillingen presenterer et utvalg øyeblikk fra Hörnells reise gjennom Nord-Norge fredsvåren 1945.