Gå til innhold
  • 23. september 2021

Hjertelig velkommen til Gratangen bibliotek torsdag den 30. september kl. 18:00 for et hyggelig forfattermøte med Inger Johanne Mørkved. Hun vil fortelle og svare på spørsmål om sin bok og skrekkopplevelsen som kostet henne dyrt.

forfatter bok nettsvindel

FORFATTERMØTE MED INGER-JOHANNE MØRKVED

Nettsvindel kan skje digitalt gjennom f. eks. via SMS, telefon, e-post, apper og nettsider. Ifølge politiet kan metodene som blir brukt varierer, felles er at svindleren har økonomisk vinning som mål. Vi beskytter oss med antivirusprogram og brannmurer, men hva når svindleren når deg gjennom hjertet og følelsene dine som jo ikke er beskyttet av noe mur?!  Er du helt trygg på at du selv ville klart å stå imot denne typen manipulasjon? Og hva er det som kan få oss til å ignorere alle faresignalene vi har lært oss? Hvordan går man videre i livet etter store økonomiske tap, skamfølelser og sorg? Inger-Johanne er en av de som har opplevd kjærlighetssvindel til tross for at alle varsellamper blinket rødt.

Inger-Johanne Mørkved er født i Namdalen i 1950. Hun vokste opp i Overhalla, og flyttet til Bodø i 1972 for å ta førskole-lærerutdanning. Tok deretter lærerutdanning i Tromsø, hvor hun har bodd med familie og jobbet som lærer i mange år. Siden har hun bodd flere steder i de nordligste fylkene, og arbeidet i mange år som lærer før hun pensjonerte seg. Nå bor hun på Evenskjer i Tjeldsund kommune i Troms og Finnmark.

I 2019 bokdebuterte Inger-Johanne med denne sterke historien om nettdating og svindel. Selv kaller hun historien en «selvopplevd skrekkhistorie». Målet med fortellingen er å advare mot kjærlighetssvindel. Og som Inger-Johanne sier det selv: «Oppnår jeg at én person blir berget fra denne type svindel, så har jeg nådd målet mitt.»
Etter bokutgivelsen begynte hun på kurs i Skriveakademiet, ved Veslemøy Solberg, og i 2020 fikk hun antatt to tekster i to ulike antologier i Skriveakademiet, et dikt og en korttekst. Tekstene heter «Overganger i livet» og diktet «70 år». Begge er hentet fra virkeligheten. Den første teksten er å finne i «Tidsvitner», mens diktet er med i «Kjærlighet i koronaens tid».

Utgivelser: «Kjærlighet gjør blind – også på nettet – en selvopplevd historie om kjærlighetssvindel» Sakprosa, Kolofon 2019. Lån/reserver boka på biblioteket.