Gå til innhold

Her vil dere finne ukens kodeord, huskeliste, lesetabell, meldinger, tips og info om premier, levels. Alt om lesekampanjen Sommerles!

Kodeord 1: ABYXX (fra 1.juni)
Kodeord 2: GULBARRE
Kodeord 3: BANKKVELV
Kodeord 4: DATAHULE

Fra 1. juni kan alle 1. – 7. klassinger i Gratangen være med på Norges kuleste lesekampanje sammen med barn fra hele Norge!

Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år og målet med kampanjen er å motivere barn til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og dermed øke lesekompetansen. For svar på alle spørsmål om Sommerleskampanjen, besøk https://altom.sommerles.no/

Årets Sommerlesfortelling heter «Fanget i spillet» der Astrid og Asbjørn fortsetter inn i Verdensbiblioteket til Datahulen og inn i spillenes verden!

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

  • Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden https://sommerles.no/. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • Sommerles.no er for barn i 1. – 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august. Siden det er i sommerferien kan også de som skal begynne i 1.klasse til høsten være med!
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
  • I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
  • Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS

Bli med på Sommerles med lydbøker!

Kjenner du noen som syns det er enklere å lytte enn å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no for mer info.

Alle kan høre sommerlesfortellingen på lyd. Den er laget av NLB og kommer med nytt kapittel på sommerles.no https://sommerles.no/ hver uke.